Yvette

In 2013 beviel ik van ons eerste kindje. De slechte communicatie in het ziekenhuis, het idee niet serieus genomen te worden, en het feit dat de bevalling na ruim 36 uur alsnog in een keizersnede eindigde, waren voor mij de ideale ingrediënten voor een traumatische ervaring. Dosha heeft mij destijds geholpen om alles te verwerken en een plekje te geven.

In 2017 was ik zwanger van ons tweede kindje. Het verloop van een bevalling is uiteraard niet te sturen, maar ik wilde wel proberen om ons een tweede traumatische ervaring te besparen. Ik heb weer contact gezocht met Dosha, zij kende immers ook mijn voorgeschiedenis. Wij hebben op een rijtje gezet waarom de vorige bevalling zo’n nare ervaring was geweest. Vervolgens hebben we samengevat wat de punten waren waar het de vorige keer ‘mis’ gegaan was, en hoe wij dit nu graag anders zouden zien. Dit document hebben wij in het ziekenhuis besproken, en is aan mijn dossier toegevoegd. Dankzij Dosha kwamen we dus met een heel duidelijk verhaal in het ziekenhuis. Dit gaf mij een hoop rust en dat nam een groot stuk angst voor de bevalling weg.
Onlangs ben ik bevallen van een kerngezonde dochter. Het was een pittige bevalling, die dankzij de goede voorbereiding samen met Dosha en dankzij de uitstekende zorg in het ziekenhuis, deze keer niet in een traumatische ervaring is geëindigd. Hoe pittig de bevalling ook is geweest, ik kijk er met een enorm positief gevoel op terug. Dosha, bedankt voor je adviezen en de goede zorgen!