Rozemarijn

Op advies van onze verloskundige hebben wij contact gezocht met Dosha voor coaching. Reden hiervoor is dat wij een moeilijke eerste bevalling en moeizame start van ons eerste kind hadden en ik ook geen ongecompliceerde tweede zwangerschap had, waarbij ik afwisseld “medisch” en “niet-medisch” was. Ik merkte dat ik onzeker was geworden. “Je lijf weet wat het moet doen”…maar het mijne blijkbaar niet helemaal… Ik zag op tegen de bevalling, tegen de start, ook met onze peuter die ook veel aandacht nodig heeft.
Doel van het gesprek met Dosha was terugkrijgen van vertrouwen in mezelf door het delen van eerdere ervaringen en vooruitblikken op het beloop van de huidige zwangerschap/bevalling/start.
Dosha is bij ons langsgekomen rond week 34. Door het vertellen van ons verhaal aan haar, door haar vraagstelling, haar rust, luistervermogen, maar ook humor en door haar enorme bak aan praktische kennis en ervaring, hebben wij onze eerdere ervaringen anders kunnen zien en de ervaringen meegenomen om nu een realistische (dus niet angstige) kijk op de aanstaande bevalling te krijgen. Dosha maakte ruimte voor de persoonlijke (emotionele) ervaringen van mij en mijn man, maar tegelijkertijd had ze veel praktische oplossingen en tips. Ik heb vertrouwen gekregen om in de verschillende mogelijke scenario’s nog steeds een mooie “natuurlijke” bevalling te hebben.
De natuur heeft veel voor het zeggen, maar ik geloof zeker dat mijn herwonnen rust en zelfvertrouwen ervoor heeft gezorgd dat ik een bevalling volgens het boekje had, met een superstart van ons tweede kind, en een goede start als gezin van vier.