Over mij

Bewaren

Bewaren

Mijn naam is Dosha Sijens, verloskundige (niet meer praktiserend, lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant), vrouwencoach en moeder van drie kinderen.

Als verloskundige heb ik ruim tien jaar met veel plezier in de verloskundige praktijk gewerkt. Het leukst aan verloskundige zijn, was het contact met de zwangere vrouw en haar partner en zien hoe zij ouders werden. Dit doe ik nu vanuit mijn eigen praktijk: vrouwen (en hun partner) helpen voorbereiden op de geboorte van hun kind en het moederschap (of vaderschap). Ook het voorbereiden en het ondersteunen bij de borstvoeding speelt hierbij een rol. Door middel van een cursus, een consult of coaching.
Naast mijn eigen praktijk, werk ik ook met veel plezier als lactatiekundige in het Geboortecentrum en op de kinderafdeling van het IJsselland ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, waarbij ik o.a. met gezonde, maar ook met te vroeg geboren of zieke baby’s te maken heb.

Opleidingen
Naast een diploma tot verloskundige, heb ik een propedeuse Algemene Sociale Wetenschappen van de universiteit van Utrecht. Als lactatiekundige heb ik de opleiding (HBO niveau) tot lactatiekundige gevolgd en deze afgesloten met het internationale examen.
Daarnaast heb ik verschillende aanvullende scholingen en workshops gevolgd (o.a. Early Feeding Skills, Ontwikkelingsgerichte Zorg bij een pasgeborene, BabyBonding, Hypnotherapie en Bevallen van Barbara Corsetto, de opleiding tot babyconsulent en jaarlijks verschillende bijscholingen op het gebied van borstvoeding en coaching).
Tevens heb ik een HBO opleiding Coaching gevolgd. Hiernaast verschillende scholingen met betrekking tot het verwerken van een nare bevalling (o.a. de opleiding tot traumaverwerkingsspecialist bij Diana Koster).

Lidmaatschap

*lid van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL)
*lid van het Landelijke Kenniscentrum voor Psychiatrie en Zwangerschap (LKPZ)