Informatie en werkwijze

 

 

Werkgebied
Binnen de Mammapraktijk werk ik alleen op afspraak. De afspraken vinden meestal aan huis (bij jou) plaats. In geval van coaching, is een afspraak op locatie in Berkel en Rodenrijs ook een mogelijkheid als je dit liever hebt dan bij je thuis.

Het werkgebied bestaat uit: Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Ypenburg, Delft, Delfgauw, Zoetermeer en Rotterdam-Noord (Hillegersberg, Schiebroek, Kleiwegkwartier, Kralingen, Ommoord, Blijdorp en Overschie). Buiten het werkgebied is een afspraak aan huis niet mogelijk. Alleen in geval van uitzondering, kan de cursus aan huis plaatsvinden als je buiten het werkgebied woont. Hiervoor geldt een reiskostenvergoeding van € 0,19 ct/km vanaf 15 km (enkele reis). De reiskostenvergoeding betreft de extra kilometers vanaf 15 km voor zowel heen als terug en voor elke afzonderlijke afspraak

Parkeerkosten
Parkeerkosten gemaakt tijdens een afspraak, zijn voor de cliënt. Deze worden achteraf in rekening gebracht.

Aanmeldingen
Je kunt je aanmelden voor een cursus, coaching of consult door middel van het inschrijfformulier, contactformulier, per email (graag met vermelding van je telefoonnummer) of telefonisch.

Als ik niet direct telefonisch bereikbaar ben, spreek dan de voicemail in of stuur een berichtje. Je kunt me ook bereiken door middel van het contactformulier. Let op: mail van de Mammapraktijk komt soms in je spambox terecht, in principe krijg je altijd binnen een week een reactie. Heb je na een week nog niets gehoord, kun je ook bellen of een bericht sturen.

Wanneer aanmelden?
Als je een cursus bevallen of borstvoeding wil volgen, meld je zelf dan zo spoedig mogelijk aan. Het is aan te raden om dit rond 20 weken zwangerschap te doen. Je hebt dan meer keuze in de data en tijden. Na aanmelding voor een cursus, ontvang je per mail opties in data en tijden. Nadat je je voorkeur hebt doorgeven, ontvang je de factuur per mail. De cursus is definitief na betaling van de factuur.

Consulten borstvoeding
Een consult borstvoeding vindt meestal plaats binnen 24-48 uur na het contact. Als je me niet direct telefonisch te pakken krijgt, spreek dan de voicemail in of stuur me een email. Binnen 24 uur neem ik contact op. Indien het voor mij zelf niet mogelijk is om op korte termijn een consult te verrichten, verwijs ik door naar een collega lactatiekundige in de regio.

Een lactatiekundige bij jou in de buurt is ook te vinden via de beroepsvereniging NVL.

Een consult aan huis duurt ongeveer 60-90 minuten. Na een consult ontvang je het verslag van het consult met daarin de besproken adviezen. De factuur ontvang je na het consult (per mail).

Coaching
Coaching vindt plaats op afspraak.
Na iedere coachingsafspraak ontvang je een factuur. In overleg kan een coachingstraject ook in één keer betaald worden.

Annulering
In geval van annulering van de cursus bevallen of borstvoeding om medische redenen, krijg je het gehele bedrag van de cursus terug. Is er sprake van annulering van de cursus bevallen of borstvoeding om niet medische reden, dan wordt het bedrag van de cursus minus 7,50 euro administratiekosten geretourneerd.

In geval van de overige diensten, geldt een kosteloze annulering uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de afspraak. Zo niet, wordt de het gehele tarief in rekening gebracht.

 

Kwaliteit

  • Algemene Voorwaarden lactatiekundige zorg
  • Privacy en de AVG wet
    De Mammapraktijk heeft een geheimhoudingsplicht wat betreft je gegevens. Voor het overdragen van je gegevens zal toestemming worden gevraagd. ALs lactatiekundige hou ik met aan het privacyprotocol van de NVL.  Het Privacyregelement van de Mammapraktijk kun je hier vinden
  • Klacht?
    Als je ontevreden bent of een klacht hebt, dan hoort de Mammapraktijk dit graag. Samen kijken we hoe we er uit kunnen komen. Als dit niet lukt of niet wenselijk is, kun je contact opnemen met de Het klachtenportaal Zorg. Iedere zorgaanbieder is verplicht cliënten de mogelijkheid te bieden een klacht in te dienen over geleverde zorg. De zorgaanbieder hanteert hiervoor een klachtenregeling die moet voldoen aan de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg ofwel Wkkgz. De Mammapraktijk heeft deze klachtenregeling ondergebracht bij het onafhankelijke Klachtenportaal Zorg. In deze flyer staat de werkwijze van het Klachtenportaal Zorg beschreven.

  • Het is ook mogelijk om via de internationale lactatiekundigen organisatie (IBLCE) een klacht over de begeleiding bij borstvoeding in te dienen. Zie link
  • Disclaimer Voor alle diensten geldt, dat de Mammapraktijk de diensten met grote zorgvuldigheid verricht. Voor deelname aan een cursus of coaching kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard. De Mammapraktijk spant zich tevens in om de inhoud van de website zo vaak mogelijk te actualiseren en of aan te vullen. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is. Er mag niets van de website overgenomen worden zonder toestemming van de Mammapraktijk. Deze disclaimer kan van tijd tot tijd wijzigen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren