Ervaringen

Ervaring toevoegen
Iris Prins
23 mei 2019

De bevalcursus van Dosha vond ik super prettig. Ik had een behoorlijke angst voor de bevalling en tijdens de cursus was er alle ruimte voor vragen en kon zij mij heel helder en eerlijk uitleggen wat er met je gebeurt en kan gebeuren tijdens een bevalling. Dit gaf mij heel veel rust. Ze nam alle tijd voor ons en dat stelde mij heel erg gerust. Ook was het prettig dat zij ons kon doorverwijzen naar allerlei mensen die mij nog meer zouden kunnen helpen bij de angst zoals een haptonoom en een voetreflextherapeut. Ook stuurde zij extra materialen om ons voor te kunnen bereiden op deze heftige (en mooie) gebeurtenis in ons leven. Ik gun iedereen een bevalcursus van Dosha!
Dosha, bedankt!

Liefs, Iris

Yvonne Barone
13 maart 2019

We hebben een heel prettige ervaring met Dosha. Op een eerlijke en heldere manier bereid ze je voor op de bevalling en de periode erna. Ze lijkt precies aan te voelen aan welke informatie je behoefte hebt waardoor het echt een cursus op maat is. Door de voorbereiding met Dosha hebben wij heel ontspanningen en rustig kunnen wachten tot de bevalling.

Prisca
10 juli 2018

We zijn blij dat we de cursus gevolgd hebben, het is heel informatief en leerzaam maar wel op een luchtige manier. Ook geeft het je stof tot nadenken, Dosha wees ons op aspecten waar we zelf niet bij stil stonden. Hierdoor konden mijn man en ik vooraf onze wensen bespreken met elkaar en waren we bij de bevalling een echt team.

Lisa van Meegen
30 maart 2018

Op aanraden van mijn verloskundige ben ik bij de Mammapraktijk terecht gekomen. Ik wilde graag een goede voorbereiding op de bevalling en het geven van borstvoeding, maar zag het niet zitten om deze informatie klassikaal op te doen. En met deze keuze ben ik nog steeds heel blij! Dosha brengt de informatie duidelijk, nuchter en met een gezonde dosis humor over en laat ruimte voor een dialoog waar nodig. Ze kwam bij ons thuis en mijn man en ik voelden ons allebei meteen op ons gemak. Zowel tijdens de bevalling, erna en met het geven van borstvoeding kwam haar informatie goed van pas.

Rozemarijn
16 februari 2018

Op advies van onze verloskundige hebben wij contact gezocht met Dosha voor coaching. Reden hiervoor is dat wij een moeilijke eerste bevalling en moeizame start van ons eerste kind hadden en ik ook geen ongecompliceerde tweede zwangerschap had, waarbij ik afwisseld “medisch” en “niet-medisch” was. Ik merkte dat ik onzeker was geworden. “Je lijf weet wat het moet doen”…maar het mijne blijkbaar niet helemaal… Ik zag op tegen de bevalling, tegen de start, ook met onze peuter die ook veel aandacht nodig heeft.
Doel van het gesprek met Dosha was terugkrijgen van vertrouwen in mezelf door het delen van eerdere ervaringen en vooruitblikken op het beloop van de huidige zwangerschap/bevalling/start.
Dosha is bij ons langsgekomen rond week 34. Door het vertellen van ons verhaal aan haar, door haar vraagstelling, haar rust, luistervermogen, maar ook humor en door haar enorme bak aan praktische kennis en ervaring, hebben wij onze eerdere ervaringen anders kunnen zien en de ervaringen meegenomen om nu een realistische (dus niet angstige) kijk op de aanstaande bevalling te krijgen. Dosha maakte ruimte voor de persoonlijke (emotionele) ervaringen van mij en mijn man, maar tegelijkertijd had ze veel praktische oplossingen en tips. Ik heb vertrouwen gekregen om in de verschillende mogelijke scenario’s nog steeds een mooie “natuurlijke” bevalling te hebben.
De natuur heeft veel voor het zeggen, maar ik geloof zeker dat mijn herwonnen rust en zelfvertrouwen ervoor heeft gezorgd dat ik een bevalling volgens het boekje had, met een superstart van ons tweede kind, en een goede start als gezin van vier.