Bevallen in het water

Bewaren

Bewaren

badBron foto: Pinterest

Ga je bijna bevallen? Denk dan eens na of een badbevalling wat voor je is. Bevallen in het water kent veel voordelen: warm water ontspant je lichaam waardoor je meer endorfine (een natuurlijke pijnstiller) aanmaakt. Hierdoor kun je je weeën beter opvangen waardoor de ontsluiting ook weer sneller kan verlopen.

Het water maakt dat je je gemakkelijker kan bewegen en de verschillende houdingen in het bad kunnen minder vermoeiend zijn dan buiten het water.

Het persen in het water geeft veel vrouwen meer controle over hun eigen lichaam. Het persen gaat vaak ook wat geleidelijker en is hierdoor minder belastend voor de bekkenbodem.

Voor je baby is de overgang van het warme water in de baarmoeder naar het water in het bad een hele geleidelijke en prettige overgang. Veel baby’s worden hierdoor rustig geboren en lijken minder stress te hebben.

Zijn er ook nadelen? Je moet wel wat dingen organiseren en klaar hebben, zoals een bevalbad. Ook duurt het even voordat het hele bad volgelopen is. Als je vliezen gebroken zijn en je hebt nog geen weeën, dan kun je nog niet in het bad.

Voor meer informatie en bijv. het huren van een bevalbad kun je terecht op de volgende websites: de oerbron, waterooievaar, bevallingsbaden of bevallenzonderzorgen.

Beval je in het ziekenhuis, dan kun je vragen naar de mogelijkheden van een badbevalling. In het Ikazia ziekenhuis is een bevallingsbad aanwezig

ikazia

 

 

 

 

Bron foto: Website Ikaziaziekenhuis

In het Geboortecentrum Sophia is ook een bad aanwezig om de weeën in op te vangen.

Op Pinterest kun je heel veel mooie foto’s zien van watergeboortes en bevallen in bad. Op YouTube kun je verschillende filmpjes vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren